Ulice,č.p.: Krásný Les 258
PSČ: 464 01
Frýdlant v Čechách
Recepty
Zapékaná brokolice
Na 1 porci:
- 120 g brokolice
- 5 g tuku
- 125 ml mléka
- 15 g hladké mouky
- ½ ks vejce
- sůl
- tuk a strouhanka na formu
Technologický postup:
Očištěnou brokolici vaříme 6 minut v osolené vodě. Mouku opražíme nasucho, zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Do prochladlé kaše přidáme tuk, žloutek, brokolici nasekanou na kousky a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Směs dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme.
Místo brokolice můžeme použít jinou zeleninu.
Zeleninový salát s tuňákem a kuskusem
Popis:
Zelenina, kuskus, tuňák, krájená rajčata a ledový salát.
Technologický postup:
Do vody na přípravu kuskusu přidáme zeleninový bujón, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. Poté promícháme vidličkou a vychladíme. Papriku červenou a zelenou a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, vložíme spolu s tuňákem a krájenými rajčaty v tomatové šťávě do kuskusu. Zlehka promícháme. Před podáváním přidáme natrhaný ledový salát, olivový olej a opatrně salát promícháme. Při podávání sypeme krájenou pažitkou a doplníme celozrnným pečivem.
Rybí kroketa se sýrem
Norma na 10 porcí
- 1000 g Filé
- 200 g Sýr Eidam
- 1 ks Vejce
- 100 g Cibule
- Sůl, vegeta, strouhanka
- Na obalení – vejce, mléko, strouhanka
- Olej na smažení
Postup přípravy:
Postup je stejný jako u holandských řízků, jen filé nameleme nahrubo (10 mm).